Oriental Wide Courtyard House in Arizona

Create a more lively and romantic feeling with a courtyard house that keeps the privacy behind the white concrete wall and wood garage door. The idea can be got from the Six: Courtyard Houses located in Tucson, Arizona, USA by Ibarra Rosano Design Architects. The house is one of the six houses in the same project. On the outside of the gate, there is a single tree and a lamp on the ground that highlights the house’s number.

To go inside, you can go through the metal door and walk through the concrete way to the house. At night, there will be some lamps on the ground too along the way. After the entrance, you will find the courtyard beside you with some trees and small plants. The door to the house is surrounded with windows that will allow the people inside to look at the outer part of the courtyard house design while sitting on the living room that uses leather chairs, wood table, and a white fur carpet.

Beside the living room, you will find the wood dining table and chairs and the wood island of the kitchen. There are three bedrooms available, each with the closet and the bathroom though the master bedroom and bathroom have larger spaces.

The master bedroom is located on the corner of the house with white bed and some wood chairs with the direct access to the walk-in closet and the master bathroom.

The master bathroom itself uses white cabinets and two white sinks with flowers on the vase. The shower room is using blurred glass as the separator and blue tiled wall. To enjoy the central courtyard, you can go to the long hallway of the gallery that can be accessed from the garage or from the living space. There is a wood bench on the window bay to enjoy courtyard house design exterior through the black-framed windows.

Comfortable Additional Room in Separated Building

Having many guests in the house sometimes makes the owner need an additional room. This room can be placed whether inside or outside the house and is functioned only for a temporary stay. An example of an outside additional can be seen from the Minilao by Larawan Ink from Philippines that is located among trees along the coast of Anilao, in the province of Batangas, Philippines that gives both the view of the trees and the sea.

Both buildings of the house use traditional roof to blend with the nature and there is a small gazebo near the beach. Most part uses wood material for the building, combined with white wall and pillars. The additional room design itself placed on the second floor to give a wide view of the sea from the deck and from the wood-framed window door.

On the corner of the deck, there’s a wood bench for the seat and a working desk on the other side.

As the main purpose of the building is for an extra bedroom, the bed space is designed to be as comfortable as possible. There isn’t any use of bed, but the white mattress is placed above a wood level. On the corner, there is a small wood cupboard with a table lamp on it.

Near the folding window door, there is another cupboard with some shelves for other stuff like the books. The room is simply decorated with a framed movie poster that is left not hanged on the wall.

Next is the bathroom that uses exposed stonewall. Because it is only an addition, there isn’t any tub available in the bathroom. The bathroom uses a white sink, placed on the wood table beside the toilet. For the cleaning, this bathroom uses a shower with different flooring on the shower part.

Across the shower of the additional room design interior there is a wood cupboard for the towel and clothes with some shelves for decorations.