Contemporary Home Design Featuring the Hint of Wood

Bring in the luxury with style to your contemporary home, but do not forget about the ambience as well. No matter how stylish and fabulous your residence is, comfort and coziness should be listed on top priority. This way, you can feel really relaxed when you are home after a long and demanding working hours, while spending the heartwarming time with your family. And today, we will take you to see the G House in New South Wales, Australia.

Designed by Bruce Stafford Architects, what makes the G House special is how this residence could embrace all of those features to create not only an appealing and fantastic luxurious contemporary home design, but also one with comfort and amenities for family.

If the façade stun you with its sophisticated look while keeping up with simplicity and modernity, wait until the evening comes to see how sparkling G House is with the use of proper lighting. Notice also the rich wooden hint, which will be seen as part of the interior as well.

This three-storey home features a spacious and comfortable living area for the family on the ground level. Since the designer cleverly designed this space lower than the road, this spacious area benefits the privacy and intimacy. This space equips the clean white as the main color along with the minimalist interior design. Yet, you can also see the same wooden surface seen on the façade popping in this bright area as well. It is used as the accent wall, as well as for the countertop and accenting the kitchen cabinetry. It may be a small detail, but surprisingly, it helps in defining the coziness with its rich tone.

To provide the most relaxing vibe, each level of this G House opens to the home courtyard. It is also emphasized by this contemporary hoe design idea, which features the use of glass element extensively for the other side that overlooks this recreational space.

You will find the refreshing swimming pool that is decorated with the pop of fresh green from the beautiful vegetation’s. As to emphasize the relaxing vibe, each level features the cozy outdoor space, such as the lovely patio that can be accessed from the living area of sunny terrace on the middle level.

Bright Wooden Cabin in Modern Design as Cozy Little Nest

Are planning in building a small wooden cabin for you? Despite the small size, you should maintain the comfort and coziness as well. It would be really helpful especially during the cold winter. And even though it is designed with wood as the main material, it does not always mean that the cabin should appear rustic and old as well. That is why today we will take you to see this gorgeous Delta Shelter, a cabin designed by Olson Kundig Architects in Washington, USA.

Looking at this situation, you can see how this modern wooden cabin is designed by using not only the timber. You can also see the extensive use of transparent glass element, which will help allowing the natural light to come into this cabin.

You can also see the staircase that will connect each level of this three-storey cabin. There are also small terraces in every level. But, what makes Delta Shelter look even more interesting is the use of shutters that will keep this cabin shut to provide intimacy and privacy for indoor spaces.

Walking inside Delta Shelter, you will also find the use of wood to each surface for the interior. The use of plywood helps creating the bright and light nuance, while provides accent and texture due its wooden surface for the interior design.

This three-storey cabin provides the spacious and cozy living area on the top level. As for the middle one, this space is used for private rooms such as master bedroom and guest room. The lowest one is used as storage and carport.

Entering the living area, you will find the cozy and heartwarming space for family gathering. This modern wooden cabin design for this area includes the mix of plywood surface with gorgeous modern furniture in simple black color.

The warm wooden tone blends perfectly with the steel columns used to provide steady support for this building. Yet, the minimalist and wooden interior also allows the fresh green splash seen through the transparent glass blends with the interior as well.