Awesome Remodelled House in Australia

Doing a project of a remodelled house can solve the boredom of the old house. The idea can be applied not just to the main house, but also to your summerhouse. For example, you can see the project recently done by 05 AM arquitectura to the Baluster Lattice House in Vallvidrera, near Barcelona, Spain. The house is mainly used by the owner for a summer retreat, and from some of the pictures, you can see the before and after.

The remodelled house design chooses to change even the front side. Before, it used exposed stonewalls with metal door. Now, the wall has been painted with plain grey color without exposing the material and changes the door into a rolling door.

This summerhouse uses many combinations of white and grey for the furniture, though white is still dominating like in the outer wall that uses concrete white wall. There are also combinations of white and wood stairs that will take you to the wood deck that has some lazy chairs made from rattan.

Another wood deck is also available with white bench and a wood table shaped like a treasure chest. The combination of white and grey can be seen especially on the living space. Each room can be connected or closed with the sliding doors. The kitchen uses grey cabinets and counters with white L-shaped Island on the centre. On the other side, there is storage with grey doors too.

Near the kitchen, you will find the white stairs to take you upstairs. After you reached the upper level, you will see a part that uses glass ceiling and letting the natural light comes in to the hallway. The hallway is designed to be simple with some grey doors that will open the great rooms in the house. The same doors idea is also used in the remodelled house interior design that can be seen in the bathroom.

Oriental Wide Courtyard House in Arizona

Create a more lively and romantic feeling with a courtyard house that keeps the privacy behind the white concrete wall and wood garage door. The idea can be got from the Six: Courtyard Houses located in Tucson, Arizona, USA by Ibarra Rosano Design Architects. The house is one of the six houses in the same project. On the outside of the gate, there is a single tree and a lamp on the ground that highlights the house’s number.

To go inside, you can go through the metal door and walk through the concrete way to the house. At night, there will be some lamps on the ground too along the way. After the entrance, you will find the courtyard beside you with some trees and small plants. The door to the house is surrounded with windows that will allow the people inside to look at the outer part of the courtyard house design while sitting on the living room that uses leather chairs, wood table, and a white fur carpet.

Beside the living room, you will find the wood dining table and chairs and the wood island of the kitchen. There are three bedrooms available, each with the closet and the bathroom though the master bedroom and bathroom have larger spaces.

The master bedroom is located on the corner of the house with white bed and some wood chairs with the direct access to the walk-in closet and the master bathroom.

The master bathroom itself uses white cabinets and two white sinks with flowers on the vase. The shower room is using blurred glass as the separator and blue tiled wall. To enjoy the central courtyard, you can go to the long hallway of the gallery that can be accessed from the garage or from the living space. There is a wood bench on the window bay to enjoy courtyard house design exterior through the black-framed windows.

Contemporary Four-Story House Ready to Use

Though it’s not common, but some people find an interest to build a four-story house even in an uphill. If you are looking for one of them, then you can take a look at the Plak Residence by Propeller Z located in the western outskirts of Vienna, Austria. You can see from the pictures that there isn’t any furniture inside yet, and the exterior design allows you to have a great look, especially from the top floor.

The house has a unique shape of exterior that reminds you of a starship on the movie with the white wall, ceiling-height windows, and out warded parts. There is also some ventilation that can be seen from beside the house and not all of them put in the same height. The lowest level is rather hidden with the black pillars and the entrance. This four-story house design has a small way and terrace before the entrance too.

Because there isn’t any furniture on the inside, all you can see is almost all clean white color, except for the wood stairs with the wood railings and some floors that use wood floors too. There is a room after the stairs that you can use for the reading room because of the white shelves available perfect for the book collections and some decorations. This room uses sliding glass door and you can go to the deck from here with the black-framed window door.

The kitchen is also dominated with white with the use of white islands and cupboard. There is an integrated oven on the cupboard available too. You can cook in the kitchen while looking at the view of the trees through the glass wall. The upper floor of the four-story house plan design has a wood bench with some shelves and round ceiling lamps with a part of lower level.

Contemporary House with Pool with Two Stories

Those who love swimming will dream of a house with pool. However, what’s important is not just about the pool, but also the whole house design so that you and your family can relax after doing some exercises. For example, you can see a large house with two stories in Los Angeles, California, USA, designed by Ehrlich Architects, the Carillo Residence. The house isn’t just has a private pool, but also a nice small yard around it.

You can go for a walk around the house by following the stone ways around the grass yard. The house is also surrounded with trees, and at night the building will be brightened with orange lights from the lamps on the ground.

The house with pool ideas placed the private pool at the backyard with a small poolside consists of two white daybeds and a dining space. This pool can be accessed through the rolling window doors.

The living space that is located near the pool uses brown sofa and some wood chairs with a glass-topped table. There is a small fireplace also in the exposed stonewalls, though you maybe think twice to go here after swimming because the sofa isn’t waterproof and there’s a vintage rug too.

A same type of sofa is also used in the family space, complete with the vintage rug, but with the addition of black daybed and a flat TV on the wood partition.

Across the family space, you will find the dining room, combined with the kitchen. The kitchen is dominated with white while the dining table uses wood with the companion of metal chairs and hanging round lamp above it.

These rooms use sliding window doors for natural light. On the backside of the dining space, you can see the house with pool furniture ideas with the use of large wood cupboard with a shelf on it.

Minimalist Contemporary Home in Spain

When you have a large lot that you can use to build your contemporary home maybe you can try the idea from the ABATON studio from Madrid that has completed the building of Mar de Encinas Project, located in Las Marias, Torrelodones, Madrid, Spain.

This home connects the two building with a bridge with glass wall. There are also empty rooftops; one with metal railings and the other isn’t for outdoor activities and to enjoy the view of the trees and the blue sky.

For the exterior, the contemporary home design is a home with white concrete wall on the outside located between the large trees. Since the separated part is located above a rocky lot, this building is floating with the support of strong metal pillars.

There is also an out warded part with ceiling-height windows to enjoy the view from inside and a small deck with wood floor and metal railings on the lower level that can be accessed from the concrete stairs.

Inside, you will find a home with a minimalist design and some parts look classical. For example, you can see at the living room that has an unpainted ceiling. The furniture used is the wood table, dark grey sofa with extra chair and a brown-colored carpet.

However, the kitchen looks modern with domination of white color. There is an island with white top, with integrated sink and stove on it. There is also a stool for the island.

The stairs also use concrete material with the wall beside is left unpainted too. After the stairs, you will find the master bedroom that has a great view of the trees, especially at autumn.

The bedroom uses white mattress with a table behind it for the table lamps with flexible arms. There are also a stone sink placed in the contemporary home bedroom design located on the white floating table.

Comfortable Additional Room in Separated Building

Having many guests in the house sometimes makes the owner need an additional room. This room can be placed whether inside or outside the house and is functioned only for a temporary stay. An example of an outside additional can be seen from the Minilao by Larawan Ink from Philippines that is located among trees along the coast of Anilao, in the province of Batangas, Philippines that gives both the view of the trees and the sea.

Both buildings of the house use traditional roof to blend with the nature and there is a small gazebo near the beach. Most part uses wood material for the building, combined with white wall and pillars. The additional room design itself placed on the second floor to give a wide view of the sea from the deck and from the wood-framed window door.

On the corner of the deck, there’s a wood bench for the seat and a working desk on the other side.

As the main purpose of the building is for an extra bedroom, the bed space is designed to be as comfortable as possible. There isn’t any use of bed, but the white mattress is placed above a wood level. On the corner, there is a small wood cupboard with a table lamp on it.

Near the folding window door, there is another cupboard with some shelves for other stuff like the books. The room is simply decorated with a framed movie poster that is left not hanged on the wall.

Next is the bathroom that uses exposed stonewall. Because it is only an addition, there isn’t any tub available in the bathroom. The bathroom uses a white sink, placed on the wood table beside the toilet. For the cleaning, this bathroom uses a shower with different flooring on the shower part.

Across the shower of the additional room design interior there is a wood cupboard for the towel and clothes with some shelves for decorations.

Inspiring Three-Story House for Family of Five

Speaking of home for family, it seems that Tsl House is a perfect choice to accommodate your family of five. Well, simply, this fabulous three-story house promises two bedrooms with double bed and a couple bedrooms for kids. Well, this house also offers a large carport to park two cars at the same time without reducing space for living.

Generally, this house is located in the province of Walloon Brabant. It is a peace neighborhood with great green lawn and few trees to reflect new residential around you.

The Tsl House is the three story house designs that were completed by Adn Architectures firm. This contemporary house was completely done in 2011 with effective 3,700 square foot of space maximized efficiently for living. Well, with a basement, ground floor and upper floor, it seems that the Tsl House can accommodate all essential room areas such as living room, dining room, kitchen, baths and bedrooms.

Basically, the exterior part of the Tsl house is dominated in brown color coming from the brick tiled wall. To contrast this traditional scheme, the interior part of the house comes in white. Besides common application of white color paint, this contemporary three-story living space is energizing with hot red accent painted in special area like kitchen. Besides the hot red accent, wood scheme is displayed in some certain parts of the house such as internal doors, staircase and floor.

Unlike common minimalist house around the world, the Tsl House offers irregular detail and shape over the interior. Even we can see a great transition of full and half wall styles. Concrete staircase fence also looks simple to maximize this irregular home interior.

Some three-story house pictures here can be our inspiration for building similar house with different innovation to try. Well, even everyone has a big right to have a contemporary and unique house for living.

Innovative Residence Architecture Idea in Natural Grey Scheme

There is a fabulous home design project namely House in a Hungarian Town. This contemporary house was designed by Bauer Polla and ZOA Architects. It is located in Hungary. This incredible house was constructed with futuristic concept of gray. We can see the deepness of modernism by looking at the exterior and interior part of the house. Now, let’s see some pictures of this stylish residence architecture below.

From the start, everybody must know that this residence architecture design is very fantastic and attractive to have. Basically, this house is designed with neat concept of front yard and façade view. Dark gray, white and yellow of wood dominate the façade part of the house elegantly.

That’s why we know that you will love this house so much at the first sight. Incredible elevation setting is displayed crystal clearly on the right side of the house. It looks like the house has loft verandah to support the natural elevation setting with turfs on the right side.

This two-story house integrates uncommon transparent glass fence to cover the balcony area on upper floor area. What makes this balcony unique is the application of the transparent fence. It is because the glass is not perfectly clear from creative written details applied on the glass. The result is the written detail reflected fabulously over the gray tiled floor in the balcony when the sunlight illuminating the fence.

Compare with the façade area of the modern residence architecture, the backyard area looks friendlier with manicured green turfs and pebbles. Simplicity and modernism are also displayed by the appearance of the home interior. It is a living space with high ceiling setting and cool modern furniture set to maximize the room.

Hey, wait until you visit a bedroom of this house. There is a bedroom for teenage boy which is full of red and silver scheme. It seems that the bedroom integrates Emo style to emphasize the masculine character of the teen boy.

Grand Home Design Idea with Wooden Shutter to Have

There is another incredible Elysium House project designed by BVN Architecture. This house is known as Elysium 154. Just like the Elysium 169, this home design idea also integrates minimalist concept of exterior and interior home concept. This house is located in similar location with other series of the Elysium House of 170, 176 and 169. It is in Noosa, Sunshine Coast, Queensland, Australia.

The uniqueness of the Elysium 154 is displayed by little curving detail installed on the back part of the house building. From the façade of house, it looks very minimalist with flat roof and simple wall details. Yet, what makes it is impressive is the application of wooden shutters. The wooden shutters cover some parts of the house wall in front, side and back side. Let’s check them out in the home design idea gallery here.

Well, the Elysium 154 consists of two entrance areas. The first entrance is bigger than another. This bigger entrance leads the homeowner to go inside the garage through that stylish wooden shuttered door. The second entrance area is the main doorway which can be accessed with steps. Double height ceiling concept is shown from the main doorway since it comes with transparent glass door.

Go to backyard area of the Elysium 154, unique asymmetric home arrangement looks eye catching. There, everybody can enjoy the day by gathering and relaxing in swimming pool, large outdoor lounge surrounded by transparent glass fences. The main entrance door leads us into a staircase and straight way into an open kitchen area. Some home design idea pictures display several parts of the home interior here.

In fact, the home interior certainly looks very minimalist and spacious in white, wood scheme and black. If you want much of modernism inside the house, you can visit the master bathroom. This master bath is spacious in open floor plan idea. Floating dark wooden vanity seems contrast among the white wall and stuff.

Contemporary Minimalist House Model Located in Australia

Do you still remember the Elysium 170 and 176 designed by Richard Kirk Architect? Well, this one is also Elysium house model. Yet, this time, it is called Elysium 169 House. Unlike two other Elysium houses, the Elysium 169 was designed by BVN Architecture firm.

It is located in the same home site as well as the Elysium 170 and 176. It is in Noosa, Sunshine Coast, Queensland, Australia. This house design is not similar with two other Elysium houses. This 169 house is more minimalist or modest in white painted exterior.

It can be seen from the façade area, a simple setting of garage and steps for the entrance looks very inviting. There is no lawn covering the front yard of house model building. There are only some bushes growing on the dark ground on the edge of the house. A short gridded gateway is installed right in front of the main entrance door for protection.

From the front part of the house, everybody must know that the Elysium 169 looks very private and closed for the homeowner. Hey, everyone will be surprised when they go to backyard through the side of the house.

It is because the Elysium 169 involves gorgeous transparency to keep the living space spacious and wide open. Well, this house is basically featured with deck, open dining room area, long outdoor swimming pool and open lounge. All of the open rooms can be so private by covering it with sliding wooden shutters. We can see of how to operate the sliding shutter from the pictures.

In open floor plan concept, the interior of the Elysium 169 looks very spacious and airy. This house model project on the ground floor comes with double height ceiling style to make the room wider. A simple lounge area is located on the center with brown leather quilted sofa set and chic coffee table. From the lounge area, bold detail dominates a side wall where the transition of home level met each other.